пʼятниця, 01 лютого 2008 09:15

Комісар ЄС про РосУкрЕнерго: "Ми з Тимошенко не обговорювали це питання"

Комісар ЄС з питань енергетики Андріс Пібалгс вважає, що питання визначення схеми постачань газу, зокрема й роботи таких посередників, як "РосУкрЕнерго" є внутрішнім питанням України.

Про це він заявив в інтерв`ю УНІАН після зустрічі з прем`єр-міністром України Юлією Тимошенко.

"Ми не обговорювали це питання, адже це виключно українське питання, і Україна сама вирішує, як платити за транзит", - сказав Пібалгс.

"Це не моє питання, я не можу ні дати поради, ні зайняти якусь позицію. Україна сама вирішує, яка система краща для України, і для мене це виглядає так: що краще для України, то краще і для мене", - додав він.

29 січня агентство "Bloomberg" з посиланням на інтерв`ю з Тимошенко повідомило про те, що, за словами українського прем`єра, їй вдалося заручитися підтримкою ЄС у питаннях перегляду ціни на транзит газу у відносинах з Росією і відмови від послуг компанії "РосУкрЕнерго". За словами Тимошенко, вона запропонує формульный підхід до формування ціни на газ.

"Я почула підтримку такого типу переговорів тут сьогодні", - заявила прем`єр-міністр іноземним журналістам 28 січня в Брюсселі.

Тимошенко не раз заявляла про наміри позбутися послуг "РосУкрЕнерго" і пообіцяла під час свого візиту до Москви 21 лютого обговорити це питання з членами російського уряду, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Комісар ЄС про РосУкрЕнерго: "Ми з Тимошенко не обговорювали це питання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі