пʼятниця, 30 жовтня 2020 14:35

"Коломойському й Путіну потрібен хаос в Україні" - соціальні мережі

Конституційний суд скасував статтю про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію та визнав неконституційними повноваження НАЗК з контролю і перевірки декларацій. Конституційне подання робили депутати від ОПЗЖ і групи "Партія "За майбутнє". Після цього президент Володимир Зеленський скликав РНБО та вніс до Верховної Ради законопроєкт, який пропонує припинити повноваження суддів.

Сьогодні громадськість зібралася під Конституційним судом на акцію протесту "Відправимо суддів-зрадників до Ростова".

Автор: @sternenko
  Люди під судом палили фаєри та кидали шини.
Люди під судом палили фаєри та кидали шини.

Gazeta.ua пропонує реакцію користувачів соціальних мереж на події, пов'язані зі скандальним рішення суду.

Віктор Бобиренко, політичний експерт

"Для тих, хто думає, що Росія непричетна до цього. Усі 47 подавантів до Конституційного суду щодо відміни реформи НАЗК представляли або ОПЗЖ, або "ЗаМайбах". Тобто це люди або Путіна, або Коломойського. Коломойський є ситуативним союзником Росії. Так само, як 2014 року був союзником України. Просто тоді він захищав свої грядки від путінських. Мєсто кормлєнія. Не може людина з трьома паспортами бути щирим патріотом.

"ОПЗЖисти" з "коломишатами" засунули в КСУ подання, яке однозначно мало викликати резонанс у патріотичних й антикорупційних колах. Навіть більше, це рішення викликало б інтоксикацію щодо України в Європі й прогнозований законодавчий та інституційний хаос. Коломойському й Путіну потрібен хаос в Україні".

Марина Данилюк-Ярмолаєва, журналістка

"Якщо у Зеленського вдасться зламати оцих мумій УРСР — я прощу йому половину помилок і рішень. Чоловіки з пониженою соціальною відповідальністю в суддівських мантіях — це рак, який з'їдає країну на радість Путіна. Викурити їх тяжко, потрібна політична воля. Але, здається, без цього ніяк.

До слова, бачила на мітингу крутєйших адвокатів — вони найперші згодні, що отака судова система нам нахрін не треба".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країна має знати своїх "героїв": оприлюднили імена нардепів, які валили е-декларування

Сергій Іванов, блогер

"Я підтримую законопроєкт про припинення повноважень Конституційного суду. Попри всю ймовірну критику з боку правників та інших високочолих теоретиків.

Долю КСУ мають повторити й інші одіозні суди. В країні достатньо юристів, аби ми не відчули нестачі кадрів - інфа 100%.

Що стосується ургентності та радикальності рішення - це нормально, адже гібридні часи вимагають гібридних заходів. Раніше не розганяли КС? Ну так раніше багато чого не було. Війни не було, наприклад, президенти не тікали як 2014-го, коли ВР була змушена аналогічно ухвалювати неоднозначні з правової точки зору, але життєво важливі для держави рішення. Так, це тонка крига, але краще бути на ній, ніж під нею.

Вносячи цей законопроєкт, президент виконує свої прямі обов'язки, передбачені ст. 102, 106 Конституції України, тобто реалізує гарантії додержання Конституції, прав і свобод громадян, стратегічного курсу держави на ЄС і НАТО, та забезпечує національну безпеку держави".

Денис Казанський, представник України у Тристоронній контактній групі в Мінську, блогер

"Одночасно з ганебним вчинком КС одразу після виборів закінчився і режим припинення вогню на Донбасі - двоє загиблих.

Схоже, що Москва, побачивши результати виборів, вирішила качати ситуацію на повну.

І справа тут не тільки в показниках СН. Проросійські партії знову показали слабкі результати. Вже кілька днів читаю в російських ЗМІ виття про невиправних українців, які знову відмовилися голосувати за ОПЗЖ та Шарія попри великі гроші, витрачені ними на кампанію.

Від безсилля на політичному фронті будуть намагатися тепер провокувати кризу та хаос всередині країни. З прицілом на розкол та повторення сценарію 2014-го в окремих регіонах".

Сергій Руденко, публіцист

"Рішення КС і реакція на нього Зеленського свідчать про те, що Революція гідності в Україні не завершилась. Вона ще триває".

Данило Мокрик, журналіст

"Голова Констсуду починає свій брифінг з пропозиції журналістам разом сфоткатися.

В країні - брутальна політична криза. Під КСУ - тисячі людей. А Тупицький: "Прівєт, давайте сфоткаємося".

П*здець".

Михайло Ткач, журналіст

"Тобто пропонується повірити в те, що півтора року в стратегії нової влади, яка прийшла будувати нову країну, не було діла до такого монстра як Конституційний суд чи такого як ОАСК? Процедуру перезавантаження судів не було коли почати за відкриттями дитячих садочків?

Чи президент не знав, хто вони такі в ОПЗЖ? Чи не їм президент анонсував поганий кінець рік тому? Не друг дитинства президента голова СБУ? Не ОПЗЖ іноді голосує та діє в унісон з залишками монобільшості президента? Найближчі президента Шефір і Баканов були на дні народження Суркіса, який серед тих депутатів ОПЗЖ, що зробили те саме звернення до Конституційного суду. Вони друзі з депутатами ОПЗЖ.

Люди, які взяли заступника Захарченка Татарова у заступники керівника ОП, призначили міністрами Шкарлєта та Ємця, не посунули від влади Кернеса та Труханова, роблять вигляд, що не мають стосунку до того, що реінкарнована партія регіонів знову вкрай успішно рухає країну в бік кремля?

І це виглядає, як переламний момент у їх невпинній діяльності.

Президент Зеленський на засіданні РНБО нагадував президента Януковича, коли той не підписав асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі"

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький заявив, що 2 листопада не з'явиться на допит до Державного бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «"Коломойському й Путіну потрібен хаос в Україні" - соціальні мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі