вівторок, 07 грудня 2010 19:10

Коломойський звинуватив Тимошенко у розколі демократичних рухів

Коломойський звинуватив Тимошенко у розколі демократичних рухів

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" найближчим часом може стати лідером по електорату на Заході і в Центрі України.

Про це заявив український бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю газеті "Столичні новини".

"Після краху колишніх лідерів "помаранчевого" руху - "Нашої України" і БЮТ - ця ніша залишилася незаповненою, створився вакуум", - зазначив він.

Коломойський уточнив, що він бачить по ТБ, що "Свобода" явно змістилася від ультранаціоналізму ближче до центру, стала більш помірною".

"Якщо раніше їх електорат становив 2-3 відсотки маргінального населення, то тепер їх електоральна база виросла", - уточнив він.

Бізнесмен впевнений, що в цьому нічого дивного немає.

"Помаранчева" частина суспільства, особливо в останні два роки влада Юлії Тимошенко, себе повністю дискредитувала. Ось всі кажуть: "Мовляв, Ющенко винен". А я вважаю, що Юлія Володимирівна - єдина, хто зруйнувала повністю і розколола всі демократичні, або "помаранчові", рухи", - заявив Коломойський.

"Тобто її прагнення до необмеженої особистої влади і авантюризм, і захопленість, і бажання все безповоротно поставити на кін за принципом "або все, або нічого", - додав він.

На його думку, немає нічого дивно, "що від неї зараз біжать".

"Це монопартія, заснована на одній людині. Вождізм з прагненням вождя до необмеженої влади. Я якось говорив, що якщо Тимошенко стане президентом, то я поїду в еміграцію. Ну, а якщо я не в еміграції, значить, все в порядку (сміється)", - зазначив Коломойський.

При цьому він додав, "що стосується українських реалій і партії "Свобода", то треба сказати "спасибі" Тимошенко і Ющенку, завдяки яким "Свобода" набрала голоси".

"Будемо сподіватися, що чим більше вона буде набирати електорат, тим ближче вона буде зміщатися до центру. Краще ті націоналісти, які прямо говорять те, що вони думають, ніж ті, які мовчать, але все роблять за спиною", - заявив бізнесмен.

Як відомо, раніше ходили чутки про фінансування Коломойським "Свободи". Однак, і в партії і бізнесмен їх спростовують.

Коломойський також повідомив, що в редакції ізраїльської газети "Едіот Ахронот" працює фотографом його троюрідний брат: "Він починав фотографом ще в Дніпродзержинську".

Зараз ви читаєте новину «Коломойський звинуватив Тимошенко у розколі демократичних рухів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі