четвер, 25 лютого 2021 16:27

Колишній "регіонал" Новинський купив частку в обленерго

Колишній "регіонал" Новинський купив частку в обленерго
Вадим Новинський пройшов до парламенту теперішнього скликання по мажоритарному округу в Миколаєві. Фото: "Радіо Свобода"

Кіпрська компанія Smart Holding колишнього "регіонала" і чинного нардепа Вадима Новинського придбала 29,795% акцій Харківобленерго та Харківенергозбут.

Договори купівлі-продажу акцій обох компаній підписали 21 грудня минулого року. Угоди були схвалені Антимонопольним комітетом.

Раніше 29,8% акцій Харківобленерго володіла Garensia Enterprises, пов'язана з групою "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина. За даними системи Youcontrol, напередодні угоди цим пакетом акцій володів росіянин Володимир Лук'яненко, пише "Економічна правда"

65% Харківобленерго належить державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметова назвали найбагатшим українцем

Вихідцю з Росії Вадимові Новинському українське громадянство надав указом Віктор Янукович у травні 2012-го. Отримав паспорт "за визначні заслуги перед Україною".

В Україні володіє "Смарт-холдингом". Має активи в гірничо-металургійному комплексі, суднобудуванні, сільському господарстві, будівництві, фінансовому секторі, машинобудуванні.

У грудні 2016 року Верховна Рада проголосувала за зняття депутатської недоторканності з Вадима Новинського. Його підозрювали у причетності до незаконного позбавлення волі архієпископа Олександра Драбинка 2013 року. Тоді Драбинко був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Володимира Сабодана.

Зараз ви читаєте новину «Колишній "регіонал" Новинський купив частку в обленерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі