пʼятниця, 30 жовтня 2020 18:50

Колишній голова закликав суддів КСУ піти у відставку

Колишній голова закликав суддів КСУ піти у відставку
Станіслав Шевчук закликав суддів КСУ піти у відставку. Фото: "Лига.Досье"

Колишній глава Конституційного суду України Станіслав Шевчук закликав суддів КСУ піти у відставку.

"Згадайте про власну гідність, не чіпляйтеся за посади за всяку ціну, проявіть мудрість і мужність. Подайте у відставку! Громадяни України оцінять це. Нашій країні необхідна термінова конституційна реформа, яка покладе край квотності й кулуарщині при призначенні суддів КСУ, забезпечить прозорість і ефективність розглядів конституційних звернень, якість і високий професійний рівень прийнятих рішень. А головне, поверне громадянам повагу і довіру до головного і єдиного органу конституційного контролю", - заявив він у Facebook.

Нинішня конституційна криза вимагає неординарного, сміливого і зваженого та відповідального рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітингарів акції протесту під КСУ затримували

"В історії КСУ були різні за якістю і змістом рішення, але ніколи раніше ці рішення не приймалися в умовах такого явного конфлікту інтересів та особистої зацікавленості суддів. Суд фактично перетворився на закриту злочинну касту, яка сама себе наділила надконституційними повноваженнями з метою уникнення будь-якої відповідальності. Доводиться констатувати, що чинні судді Конституційного суду втратили авторитет у громадян України, не здатні виступати захисниками конституційного ладу і не можуть бути арбітрами між владою і суспільством", - написав Шевчук.

У вівторок стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування.

У НАЗК заявили, що через рішення КСУ закриють реєстр електронних декларацій.

Вчора через це президент Володимир Зеленський терміново скликав засідання РНБО, де йшлося про загрози національній безпеці.

30 жовтня біля Конституційного суду України пройшла громадська акція "Відправимо суддів-зрадників до Ростова".

Зараз ви читаєте новину «Колишній голова закликав суддів КСУ піти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі