пʼятниця, 13 грудня 2019 22:16

Коли відбудеться наступна "нормандська зустріч"

Коли відбудеться наступна "нормандська зустріч"
Зустріч відбудеться весною. Фото: Reuters

Наступна зустріч нормандської четвірки повинна відбудуться в квітні 2020 року.

"Сподіваюся, що в квітні, не обов'язково 9 квітня - рівно чотири місяці, але ми готуємося на квітень", - повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, інформує Інтерфакс-Україна.

Для України важливо, що російська сторона погодилася на наступну зустріч. Її тимчасові рамки окреслили завдяки Німеччині і Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче спростити отримання громадянства росіянам – законопроект

"Для того, щоб ми не просто зустрілися, а пропустили деякі непотрібні для нас моменти, і вийшли на такі реальні рішення, нам необхідно зробити певну домашню роботу, яку ми і так збиралися зробити: узгодити легальні рамки всіх наших домовленостей, і це чотири закони, про які говорив президент. Це і питання амністії, і питання проведення виборів, і питання особливого статусу, - ці всі питання повинні бути вирішені", - сказав глава МЗС

Списки на обмін за формулою "усіх встановлених на всіх встановлених" обговорять на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 18 грудня. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ефірі програми "Право на владу".

Зараз ви читаєте новину «Коли відбудеться наступна "нормандська зустріч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі