четвер, 26 липня 2007 15:12

Колесников і Джарти зробили ставку на Ахметова

Кандидатом у прем"єр-міністри від Партії регіонів у разі її перемоги на дострокових парламентських виборах може бути не Віктор Янукович, а Рінат Ахметов. Так вважає голова ради директорів Інституту політичних і соціологічних досліджень ім. Т.Шевченка Володимир Бондаренко, про що він повідомив журналістів на прес-конференції в четвер.

Бондаренко відзначив, що, за його даними, серйозна група бізнесменів, яка координує в парламенті діяльність Партії регіонів і якими керують Борис Колесников і Василь Джарти, зробила свою ставку саме на Ахметова.

Бондаренко при цьому відзначив, що даній групі бізнесменів не вигідне загострення відносин з Президентом, яке було спровоковано широкою коаліцією за ініціативою лідера СПУ Олександра Мороза.

Також, по словах Бондаренка, його припущення підтверджується поведінкою і коментарями прем"єр-міністра Януковича останнім часом. Бондаренко, зокрема, звернув увагу на те, що Янукович без ентузіазму ставиться до ідеї дострокових парламентських виборів.

Нагадаємо, ряд опитувань громадської думки вже демонстрували показники, при яких Ахметов міг би претендувати на українське прем"єрствування.

При цьому сам Ахметов у першій декаді липня заявляв, що нинішній Прем"єр-міністр Янукович доручив йому розробляти програму економічних реформ. Над програмою, як відзначав політик і бізнесмен, працюватиме створений ним фонд "Ефективне управління", який "не фінансуватиме політичні партії і не матиме відношення до виборів", повідомляє ЛігабізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «Колесников і Джарти зробили ставку на Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі