пʼятниця, 04 лютого 2011 17:10

Колесніченко заявив, що депутати-націоналісти відмовилися від націоналізму

Колесніченко заявив, що депутати-націоналісти відмовилися від націоналізму

Народний депутат, член фракції Партії регіонів у ВР Вадим Колесніченко вважає, що парламентарії, які представляють націоналістичні сили у Верховній Раді, відмовилися від ідеї побудови моноетнічного та одномовного суспільства.

Про це він сказав, коментуючи прийняття парламентом постанови № 7178 "Про відзначення 170-річчя з дня народження видатного українського письменника, публіциста, історика, громадського діяча Михайла Петровича Драгоманова".

Як повідомила прес-служба Колесніченка, за словами депутата-"регіонала", в площині національного питання Драгоманов поєднував федералістичний напрямок революційно налаштованих представників тодішньої української інтелігенції з невизначеним індивідуалістичним космополітизмом демократичного спрямування.

При цьому Колесніченко акцентував увагу на тому, що за прийняття відповідної постанови проголосували 388 депутатів

"І серед них навіть такі відомі представники націоналістичного крила українського парламенту, як В. Яворівський, А. Шкіль, М. Косів, І. Заєць, А. Парубій та інші", - уточнив парламентарій.

На його думку, зараз можна спостерігати яскравий приклад політичної консолідації, до якої два дні тому закликав президент України Віктор Янукович.

"Українські націоналісти, очевидно, нарешті, зрозуміли хибність своєї ідеології, спрямованої на побудову моноетнічного та одномовного суспільства, і, підтримуючи Драгоманова, наполягають на федералізації України і дружбі з російським народом", - резюмував Колесніченко.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко заявив, що депутати-націоналісти відмовилися від націоналізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі