вівторок, 09 липня 2013 14:40

Колесніченко розповів про створення центру розшуку нацистських злочинців

Колесніченко розповів про створення центру розшуку нацистських злочинців
Фото: partyofregions.ua

Народний депутат України, член парламентської фракції ПР, голова міжфракційного депутатського об'єднання Верховної Ради "Міжнародний антифашистський фронт" Вадим Колесніченко заявляє, що в Україні незабаром буде створено центр із розшуку нацистських злочинців.

Про це він заявив на прес-конференції у Києві, передає прес-служба ПР.

"Ми прийняли таке рішення. У нас в Україні створюється аналогічний центр із розшуку та переслідування нацистських злочинців як осіб, які не підлягають амністії", - повідомив він.

Депутат зазначив, що польська сторона неодноразово зверталася до своїх колег із Генеральної прокуратури з проханням допитати людей, які були причетні до подій сімдесятирічної давності, пов'язаних із Волинської трагедією. "У прокуратурі Варшави до сьогоднішнього дня відкрито кримінальне провадження за фактами геноциду. І вони (співробітники прокуратури у Варшаві. - Ред.) не можуть проводити судове слідство на території України", - стверджує парламентарій.

Він зазначив, що саме тому "ми створюємо свій центр переслідування нацистських злочинців... для того, щоб визначитися: якщо людина вже за це відбула покарання, звичайно ж, претензій бути не може, якщо вона за це покарання не відбула, то, природно, повинна бути притягнута до відповідальності".

Колесніченко також наголосив, що "на щастя, архіви не горять, і вони знаходяться в багатьох країнах, їх скрупульозно вивчають, доводять провину або людини виправдовують".

 

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко розповів про створення центру розшуку нацистських злочинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі