понеділок, 21 січня 2008 14:02

Коаліція вирішила лише обмежити депутатську недоторканність

У ВР зареєстровано законопроект про внесення зміни до Конституції (щодо обмеження депутатської недоторканості), авторами якого є голова фракції "Наша Україна – Народна Самооборона" Вячеслав Кириленко та голова фракції БЮТ Іван Кириленко, повідомляє офіційний сайт НУ-НС.

Законопроектом передбачається внести зміну до Конституції України, виклавши статтю 80 в такій редакції: "Стаття 80. Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп".

"Абсолютизація недоторканності в Україні унеможливила притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності і призвела до їх безкарності, розквіту політичної корупції, казнокрадства та вседозволеності", - говориться у пояснювальній записці до законопроекту.

Автори законопроекту наголошують, що "необхідність змін до статті 80 Конституції України щодо гарантій депутатської недоторканності вже давно є нагальною потребою, але з тих чи інших політичних міркувань прийняття цих змін постійно гальмувалось".

На їх думку, прийняття цього законопроекту "має на меті привести інститут депутатської недоторканності в Україні у відповідність з міжнародними правовими стандартами, усунути суперечності у діючій Конституції і законодавстві України, забезпечити рівність громадян України перед законом, подолати корупцію у парламенті та припинити зловживання правом з боку народних депутатів України, створити необхідні правові умови для безперешкодного і ефективного здійснення ними депутатських повноважень", повідомляє офіційний сайт НУ-НС.

Зараз ви читаєте новину «Коаліція вирішила лише обмежити депутатську недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі