Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2015 15:19

Коаліція "тріщить по швах" - експерт

Коаліція "тріщить по швах" - експерт
Фото: ukr-online.com

Поки передчасно говорити про розпад коаліції. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Майбутнє коаліції є проблематичним. Починаючи з голосування за призначення нового генпрокурора Шокіна, ми бачимо, що вона "тріщить по швах". Питання не в тому, що до її складу увійшли технологічні проекти, які не об'єднані жодною ідеєю. Головне те, що конфлікт між фракціями більшості набирає обертів. Звинувачення Геращенка та заяви Тимошенко - типова ознака того, що всередині не все гаразд. Паралельно уряду інкримінують корупційні дії. А "свободівець" Іллєнко взагалі заявив, що Яценюк - зрадник ідеалів Майдану та є висуванцем старої влади. Це серйозне звинувачення і свідчення того, що система владних стосунків, яка сформувалася після революції, розхитується. Поки бачимо лише верхівку конфлікту", - зазначив він.

За словами політолога, зараз тільки ледачий не зачіпає Яценюка. "Ця атака на прем'єра не має жодного стосунку до мільйонів українців, які постраждали від політики Кабміну. Нова олігархічна влада виявилася таким же чужинцем для народу, як її попередники. В таких умовах з'явилася приваблива ідея переділу сфер впливу. Яценюк перетворюється на сакральну жертву. По всіх законах політичного піару необхідна така ритуальна політична страта того, хто у всьому винен. Провладні сили та колишні "регіонали" обрали для цього Яценюка. Саме тому одночасно його атакують найманець Каплін та системні політики Тимошенко і Тягнибок", - наголосив Золотарьов.

"Прем'єра будуть потроху "нарізати". Ця його "страта" розтягнеться на кілька місяців. Спочатку візьмуться за міністерські посади. Знайдуть приводи, щоб звільнити міністра юстиції Петренка та міністра внутрішніх справ Авакова. В Мінюсті досі залишилася корупція, а керівнику МВС закидатимуть провал реформи. При цьому Арсенія Петровича потримають, щоб він на себе забрав побільше негативу. А коаліція може протриматися до вересня - її просто будуть "зв'язувати". Тоді можливе переформатування. Вже є потенційні претенденти на заміну депутатів "Народного фронту" - групи "Відродження" Хомутинніка та "Волі народу" Єремеєва", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Коаліція "тріщить по швах" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути