четвер, 26 квітня 2007 11:27

Коаліція пообіцяла назбирати 375 голосів для імпічменту Ющенку

Більшість депутатів від Партії регіонів пропонує розпочати процедуру імпічменту президента. Про це під час виступу заявив член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл.

За його словами, питання імпічменту обговорювалося на засіданні фракції у четвер вранці, але це не офіційна позиція фракції.

"Я переконаний, що якщо зрушиться процедура імпічменту, для неї в кінцевому результаті буде не 338 необхідних голосів, а за нашими розрахунками 375 голосів. Ми не хочемо дострокових виборів президента", - заявив Чорновіл.

Він зауважив, що рішення з цього приводу "буде ще прийматися керівництвами фракцій, керівництвом коаліції".

Депутат пояснив, що "ініціюється процедура імпічменту 226 голосами, внаслідок цього створюється слідча комісія".

Після цього "приймається рішення постановою ВР про призначення слідчого і спеціального прокурора, які вивчають дії президента, встановлюють з позиції ВР кримінальні чи некримінальні ці дії".

"Після того рішення схвалюються і 300 голосами приймається рішення про офіційне звинувачення президента, яке передається до Конституційного Суду і Верховному Суду на відповідність факту злочину", - розповів депутат.


Зараз ви читаєте новину «Коаліція пообіцяла назбирати 375 голосів для імпічменту Ющенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі