пʼятниця, 18 січня 2008 11:35

Коаліція не хоче позбавляти Ющенка недоторканності

Коаліція не підтримує ідею позбавлення недоторканності Президента України. Про це заявив лідер фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко.

За його словами, офіційна позиція коаліції і НУ-НС зокрема полягає в тому, що необхідно зняти недоторканність з нардепів України.

Тільки Президент України ким би він не був… є гарантом територіальній цілісності

Крім того, на думку нардепа, можна піднімати питання про зняття недоторканності з суддів. "Але ми не вважаємо за необхідне відміняти конституційну норму про недоторканність Глави держави, тому що згідно з Конституцією тільки Президент України ким би він не був… є гарантом територіальній цілісності, державного суверенітету і захисту прав і свобод людини та громадянина", - підкреслив Кириленко.

Голова Комітету Верховної Ради з питань безпеки і оборони, нардеп з фракції НУ-НС Анатолій Гриценко заявив, що недоторканність потрібно відмінити не тільки для депутатів, а й для Президента України.

"Я не поставив свій підпис під проектом закону про відміну депутатської недоторканності тому, що він не пропонує системного вирішення і передбачає позбавлення недоторканності виключно народних депутатів України. Я переконаний, що закон повинен бути один для всіх – і для пересічних громадян, і для народних депутатів, і для Президента України", - зазначив нардеп.

Як заявив Гриценко, при цьому відміна недоторканності для Президента ще важливіша, ніж відміна депутатської недоторканності. Пояснюючи свою думку, він сказав, що, на відміну від народних депутатів, Президент ухвалює наказові рішення.

"Якщо депутати голосують і ухвалюють колективні рішення, то Президент приймає одноосібні, зокрема наказову рішення. У Президента набагато більше спокуси порушити при цьому закон", - вважає Гриценко, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Коаліція не хоче позбавляти Ющенка недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі