четвер, 13 березня 2008 09:39

Коаліція може підтримати кандидатуру Луценка на пост мера Києва

"Зважаючи нате, що Луценко - колишній член блоку НУ-НС, я не виключаю, що коаліція підтримає його кандидатуру на пост мера, хоча рішення поки що немає". Про це заявив народний депутат від блоку НУ-НС В"ячеславКоваль.

Політик вважає, що поки зарано говорити про те, що Юрій Луценко претендуватиме на крісло київського мера.

"Луценко сказав, що озвучить своє рішення після того, як буде позитивне голосування (у парламенті) за дострокові вибори міського голови Києва і депутатів міської ради. Тоді і коаліція розгляне питання з кандидатурою, коли стоятиме питання переобрання київського міського голови, переобрання депутатів Київської міської ради. І виходячи з того, що Луценко - колишній член блоку НУ-НС, я не виключаю, що коаліція підтримає його кандидатуру на пост мера, хоча рішення поки що немає. Це моя думка", - підкреслив Коваль.

Політик також вважає, що у разі призначення дострокових виборів мера столиці парламентська більшість, згідно з коаліційною угодою, повинна погоджувати єдину кандидатуру на пост Київського міського голови.

"У нас є коаліційна угода, в якій записана і позиція щодо Києва, а ми повинні виконувати коаліційну угоду. Всі члени фракції і БЮТ, і НУ-НС погоджували цю угоду. По Києву кандидатура повинна бути узгоджена зі всіма членами коаліції. І я вважаю, що непогано було б, щоб ця кандидатура була підтримана і Президентом України, щоб це була єдина кандидатура, щоб в Києві була сформована влада, яка є адекватною бажанням киян і адекватною в тому значенні, яке має Київ в державі, званій Україною", - підкреслив співбесідник ІМК.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів звернувся до парламенту, щоб "в найкоротші терміни розглянути питання про проведення дострокових виборів міського голови в місті Києві і виборів в Київську міську раду", повідомляє ИМК.

Зараз ви читаєте новину «Коаліція може підтримати кандидатуру Луценка на пост мера Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі