неділя, 27 січня 2008 17:52

Коаліція готова піти на "силовий варіант" засідання Ради

Заступник голови фракції НУ-НС Тарас Стецьків не виключає, що коаліція може удатися до "силового варіанту" для проведення сесії Верховної ради.

У ефірі радіо "Свобода" він відзначив, що Партія регіонів розуміє, що блокувати роботу парламенту до безкінечності неможливо.

"Парламентська більшість може удатися так само до силового варіанту, і відкрити сесію, і допомогти спікерові цю сесію відкрити і проводити. У нас в регламенті записано, що засідання Верховної ради проводяться в приміщенні на вулиці Грушевського, 5, а це приміщення не тільки самої Верховної ради, кінець кінцем, є інші приміщення за цією ж адресою, тобто варіанти є", - сказав Стецьків.

"На мою думку, нам потрібно до 5 лютого дуже серйозно усередині коаліції провести розмову з президентом України і з секретаріатом. Якщо опозиція зіткнеться з консолідованою і об"єднаною позицією коаліції, то вона п"ятого числа прийде в зал і працюватиме", - додав депутат.

Він також висловив думку, що насправді опозиція блокує роботу Верховної ради через бажання створити широку коаліцію.

"Мені здається, що Партія регіонів не втратила надії на широку коаліцію. Партія регіонів поводиться так тільки тому, щоб - на її думку, на думку її ідеологів або її вождів - цим блокуванням показати українському суспільству, що демократична коаліція не працює", - вважає Стецьків.

Разом з тим депутат відзначив, що підпис спікера Арсенія Яценюка під листом про готовність України приєднатися до плану дій щодо членства в НАТО "була зовсім не потрібна".

Разом з тим, він висловив думку, що якби Яценюк не поставив свого підпису під цим листом, Партія регіонів знайшла б інший привід для блокування роботи парламенту, повідомляє Українська Правда.

Зараз ви читаєте новину «Коаліція готова піти на "силовий варіант" засідання Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі