вівторок, 11 березня 2008 11:01

Книгу про Тимошенко розкуповують у Москві

Книгу про Тимошенко розкуповують у Москві
Друге видання біографії Прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко "Юля. Друге дихання" вийшло російською мовою, оскільки у видавництві прогнозують великий інтерес до книги на російському ринку.

Про це повідомив журналістів на презентації книги Андрія Кокотюхи "Юля. Друге дихання" керівник видавництва "Фоліо" ОлександрКрасовицький.

Він підкреслив, що у видавництві прогнозують, що книга активно продаватиметься не тільки в Україні, а і в Росії.

"Книга вже з"явилася в Москві. Більш того, видавництво отримало замовлення від серйозних книжкових магазинів", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, про чиє друге дихання йде мова в назві - автора, видавництва або персонажа - Красовицький відзначив, що назва була сформульована з розрахунком на російський ринок.

Книга, видана тиражем 3 тис. екземплярів, витримана в документально-художньому стилі. Художньо оформлені факти особистого життя перемішані з цитатами з документів, виступів, інтерв"ю.

Автор-укладач біографії, письменник Кокотюха повідомив журналістів, що, на відміну від першої біографії, це не просто оформлення фактів з життя, узятих з відкритих джерел, а, швидше, портрет на тлі епохи. Втім, документальний сюжет розгортається на тлі декількох епох - від дитинства Юлі Грігян до другого обрання прем"єр-міністром України Юлії Тимошенко.

Кокотюха приводить в біографії версії знайомства Грігян з її майбутнім чоловіком Олександром Тимошенко, відстежує її перші кроки в бізнесі, дні, проведені в Лук"янівському СІЗО, співпраця з Павлом Лазаренком, історія взаємин з Віктором Ющенком, аж до напруженого обрання Тимошенко прем"єром 18 грудня 2007 року.

Нагадаємо, у вересні 2007 року Кокотюха і Красовицький презентували книгу про іншого відомого політика під назвою "Юрій Луценко. Польовий командир", пише Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «Книгу про Тимошенко розкуповують у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі