Ексклюзиви
понеділок, 08 грудня 2008 12:07

Клюєв очолить паливно-енергетичний комплекс

Партія регіонів дала згоду на створення коаліції з БЮТ, при цьому залишаючи посаду прем"єр-міністра за Юлією Тимошенко.

Як повідомив "Делу" один із депутатів ПР, зараз обговорюється схема створення парламентської більшості, за якої "регіонали" отримають посаду спікера.

Цю посаду обійме нинішній перший віце-спікер Олександр Лавринович. Лідер ПР Віктор Янукович на даному етапі вирішив відмовитися від високих посад, зосередившись на керівництві партією.

Опосередковано таку схему підтвердив сам Янукович. Говорячи про можливість відмови від претензій на посаду голови уряду, він зазначив, що прийме "будь-яке вольове рішення, якщо це буде на користь справі" (боротьбі з наслідками кризи в країні).

"У Партії регіонів є свій кандидат на посаду спікера парламенту – Лавринович. Він сьогодні працює першим заступником голови Верховної Ради, а я очолюю партію і фракцію в парламенті. Лавринович робить те, що вирішує партія. І якщо партія вирішить, що йому треба йти головою Верховної Ради, він піде", - сказав раніше Янукович.

Зараз Партія регіонів і БЮТ домовляються за декількома напрямками. По-перше, про розподіл посад в уряді.

Джерело газети в БЮТ зазначило, що, відповідно до попередніх домовленостей, під контролем Тимошенко залишаться посади першого віце-прем"єра, а також фінансовий і економічний блоки. "Регіонали" зможуть узяти собі ті міністерства чи посади віце-прем"єрів, за якими вони мають сильних кандидатів", - повідомив співрозмовник.

Ще один напрямок – паливно-енергетичний комплекс. Як повідомляють у БЮТ, його під началом Тимошенко буде очолювати Андрій Клюєв.

Крім того, потенційні союзники ведуть мову про перерозподіл посад керівників парламентських комітетів. "У коаліції має бути рівновага: у тій сфері, де міністерство буде курирувати наша політична сила, комітет відійде іншій фракції", - повідомив один із "бютівців".

Крім того, ПР відстоює свою концепцію програми по виходу з економічної кризи. Як розповів представник цієї фракції, "у нас є свої професіонали, а також досвід, як виходити з кризи в минулі роки, тому питання дуже важливе".

У БЮТ бачать за цим спроби лобіювання інтересів великих промисловців із Партії регіонів, які постраждали через нестабільність.

А "регіонали" не бачать проблеми в тому, що Янукович не стане ні спікером, ні прем"єром.

"Наступний етап (співпраці з БЮТ) може бути такий: спочатку ми змінюємо Конституцію (щодо процедури обрання президента) і навесні вибираємо Януковича главою держави в парламенті. Проміжний етап (такий, як спікерство) Віктору Федоровичу не потрібен – рейтинг у нього і так великий", - сказав депутат від ПР Олександр Стоян.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв очолить паливно-енергетичний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути