середа, 31 жовтня 2007 14:10

Клюєв напружено дивився на Ющенка, коли той говорив з прем"єром (ФОТО)

В Бухаресті відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка з Прем"єр-міністром Румунії Келін Попеску-Терічяну.

Під час зустрічі сторони обговорили питання розвитку українсько-румунських відносин, зокрема торгівельно-економічне, транскордонне і міжрегіональне співробітництво. Як відзначив Ющенко, Україна, насамперед, зацікавлена в модернізації діючих та будівництві нових пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні. Також нашу державу цікавить реалізація конкретних двосторонніх проектів щодо вдосконалення та розвитку інфраструктури транзиту електроенергії та енергоносіїв.

Окремої уваги сторони надали питанню візового режиму між Україною та Румунією.

Серед інших важливих тем зустрічі – забезпечення прав румунської та української національних меншин в Україні та Румунії.

Глава держави також відзначив, що Україна високо цінує підтримку Румунією свого курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Ющенко крім того завернувся до румунської сторони із проханням приєднатися до визнання Голодомору 1932-33 років актом геноциду Українського народу.



За матеріалами: Прес-служби Президента.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв напружено дивився на Ющенка, коли той говорив з прем"єром (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі