понеділок, 20 лютого 2012 14:01

Клюєв домовився із Наришкіним, що ЗВТ з СНД запрацює вже цього року

Клюєв домовився із Наришкіним, що ЗВТ з СНД запрацює вже цього року

Україна розраховує на подальше збільшення товарообігу з Російською Федерацією.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв на зустрічі  з Головою Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Сергієм Наришкіним, повідомляє прес-служба РНБО.

Співрозмовники привітали позитивну динаміку українсько-російських відносин в економічній сфері, окремо зазначивши, що у 2011 році  зовнішньоторговельний оборот між двома країнами перевищив докризовий рівень та досяг рекордних показників за останні 20 років.

У контексті обговорення перспектив поглиблення регіональної економічної взаємодії, Секретар РНБО України та Голова Державної Думи РФ висловили сподівання, що у поточному році будуть завершені всі процедури, і запрацює Зона вільної торгівлі в рамках країн СНД. Клюєв підкреслив, що успішна реалізація цього завдання має призвести  до істотного зростання товарообігу між учасниками цієї угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни погодилися знизити ціну на газ для України - джерело

Крім того, на думку Секретаря  РНБО України, вступ Російської Федерації до СОТ дозволить ефективніше вирішувати питання торговельно-економічного співробітництва як на двосторонньому рівні, так і у багатосторонніх форматах.

Темою предметного розгляду були питання взаємодії в газовій сфері. Клюєв висловив сподівання, що переговори стосовно перегляду умов газових контрактів буде завершено найближчим часом. При цьому Секретар РНБО України наголосив: "Розраховую, що обидві сторони зможуть подолати всі наявні розбіжності та виробити оптимальну, економічно обґрунтовану та справедливу формулу ціни на газ для України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія пропонує поновити "газові" переговори з Україною

Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович назвав знаковим візит в Україну голови Державної Думи Федеральних зборів Російської Федерації Наришкіна: "Ваш візит в Україну для нас є знаковим. Ми віримо, що контакти на високому рівні між нашими країнами будуть завжди приносити позитивні результати і стануть стабілізуючим фактором у наших відносинах".

Зараз ви читаєте новину «Клюєв домовився із Наришкіним, що ЗВТ з СНД запрацює вже цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі