понеділок, 04 жовтня 2010 12:10

Клінтон закликав Україну перестати бути бар"єром

Клінтон закликав Україну перестати бути бар"єром
Колишній президент США Білл Клінтон виступив перед студентами з 50 вишів у залі Дипломатичної академії при президентові України.

У своїй промові він нагадав про глобальні виклики, які стоять перед світом та які треба долати усім країнам разом.

"Треба створити світ, де буде більше спільної відповідальності, де буде спільне відчуття громади, її спільна користь. Тільки так можна подолати проблеми на кшталт глобального потепління або такого стихійного лиха, як землетрус на Гаїті", - зазначив політик.

Він також зауважив, що завжди був прихильником потужної України, яка б могла впливати на світові процеси.

"Я сказав своїм радникам, що Україна та Туреччина впливатимуть на світ 21 століття. В мене питали чому? А я відповів: подивіться на мапу, історію. Вам треба бути містком між Сходом та Заходом, але не бар"єром. Ви можете обирати чи не обирати нових людей, але ваші друзі з усього світу спостерігають за вами. Загалом, ви рухаєтеся в правильному напрямку, але вам треба буде робити це разом з тими людьми, які живуть поза межами вашої країни", - резюмував екс-президент США.

Напередодні Білл Клінтон виступив на Михайлівській площі у Києві. На одному з центральних майданів столиці він закликав молодь берегти себе та інших, запобігатися і проходити тест на ВІЛ-інфекцію.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Клінтон закликав Україну перестати бути бар"єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі