субота, 19 травня 2007 16:39

Кличко вже готується до дострокових виборів мера Києва

Депутат Київської міської ради Віталій Кличко має намір добиватися своєї мети - стати мером Києва.

"У мене є власна мета, до якої я йду. Незважаючи ні на що? Я хочу залишитися в українській політиці й стати мером Києва", - заявив він в інтерв`ю "Дзеркалу тижня", опублікованому сьогодні.

При цьому Кличко підкреслив, що мандат депутата Верховної Ради України його не цікавить, у зв`язку з чим він не має наміру "прикрашати" собою передвиборний список тієї або іншої політичної сили.

"Зрозумійте, для мене важлива мета. Якщо стати депутатом, то навіщо? Для того, щоб мати можливість впливати на те, що відбувається. На жаль, сьогодні в мене такої можливості немає. Бути простим "кнопкодавом" - вибачте ні", - пояснив він.

"Зараз мій пріоритет - Київ, - знову підтвердив Кличко. - Що ж до моєї мети стати мером, то вона залишається в силі".

На запитання, чи є в нього команда, з якою можна ефективно управляти столицею, він відповів ствердно: "Є. В першу чергу це члени моєї фракції. Плюс професіонали в господарській сфері".

Ініціативу поділу повноважень мера й голови адміністрації столиці Кличко вважає антиконституційною: "Із цього приводу є рішення Конституційного Суду. Кучма пробував одного разу піти цим шляхом. Отже це нереальний і незаконний хід".

Він відкидає думку, що такий поділ зможе запобігти узурпації влади в столиці однією людиною і надасть можливість Київраді впливати на ситуацію в місті, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Кличко вже готується до дострокових виборів мера Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі