середа, 28 серпня 2013 14:37

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Кличко в Брюсселі подякував Європі за підтримку в боротьбі з "цинічною" Росією

Кличко в Брюсселі подякував Європі за підтримку в боротьбі з "цинічною" Росією
Віталій Кличко. Фото: korrespondent.net

Торгова війна, розпочата Росією, - це спроба тиску і погроз Україні, щоб нашкодити підписання нею Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі.

Про це заявив лідер парламентської фракції "УДАР" Віталій Кличко в Брюсселі в середу під час спеціального засідання комітету Європарламенту у закордонних справах, повідомляє прес-служба партії.

"Дії Росії суперечать існуючим двостороннім і багатостороннім угодам, а також нормам і стандартам СОТ. Вони викликали обурення в Україні. Ми вдячні ЄС за принципову оцінку таких непартнерським дій Росії", - підкреслив Кличко.

Він зазначив, що російська влада вже не вперше здійснюють подібні кроки, "але до цих пір вони були не такими системними і цинічними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бойка заявили, що Росія не залишить Україну та Європу взимку без газу

"Ми переконані, що Україна може застосувати всі наявні засоби, щоб захистити свої інтереси і забезпечити повагу принципів цивілізованої поведінки у двосторонніх відносинах з Росією. Чинна українська влада демонструє, що не в силах цього зробити", - зазначив лідер "УДАРу".

Кличко також заявив, що опозиційні партії на наступній парламентській сесії готові підтримати закони, необхідні для євроінтеграції України.

Нагадаємо, сьогодні о 10.00 за київським часом комітет у закордонних справах Європейського парламенту відкрив спеціальне засідання щодо торгових суперечок між Україною та Росією, а також щодо ситуації в Єгипті.

Зараз ви читаєте новину «Кличко в Брюсселі подякував Європі за підтримку в боротьбі з "цинічною" Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі