вівторок, 08 квітня 2008 11:52

Кличко: "Є лише два кандидати, які можуть конкурувати"

Претендент на посаду мера Києва Віталій Кличко впевнений, що виграє вибори в травні.

"Я впевнений у тому, що виграю ці перегони", - заявив він в ефірі Радіо "Свобода", зазначивши, що "готовий до виборів".

При цьому Кличко зазначив, що "тема єдиного кандидата (на посаду столичного мера)– це дуже важлива тема, і ми бачимо, що кожен день висовуються нові і нові кандидати на цю посаду, багато людей, кого штовхають на ці кроки якісь амбіції".

"Але потрібно дивитися реаліям в очі. На сьогоднішній день є два кандидати, які можуть між собою конкурувати на цю позицію. Це два кандидати, які мають найвищий рейтинг. Це Кличко та Черновецький. Кожен інший кандидат, хто балотується, допомагає Черновецькому залишитися у своєму кріслі", - упевнений Кличко.

"Багато кандидатів віднімають одне в одного рейтинг і залишають рейтинг. Те ядро, яке є сьогодні в Черновецького, те ядро, яке він сформував ще багато років тому, коли, якщо відверто казати, дарував своїм виборцям, сьогодні продовжує це робити, то це ядро залишається. Зовсім інший електорат інші кандидати роздирають між собою", - сказав він.

За словами Кличка, "на сьогоднішній день дуже багато технічних кандидатів, які... зацікавлені в тому, щоб відтягнути голоси, і роблять це".

На запитання, в чиїх інтересах це робиться, він зазначив, що "це не таємниця – кожен це робить в інтересах, якщо технічний кандидат не виконує своє завдання, і робить це в інтересах тих, хто фінансує цей похід, хто зацікавлений у цьому".

"Я спілкувався з Миколою Катеринчуком і відверто казав йому, що він має дуже маленький шанс виграти ці перегони, але те, що він робить, він розчищає дорогу Черновецькому… Я спілкувався і з Олександром Омельченком і казав: Сан Санич, не треба наступати на ті ж самі граблі, на які ми вже раз (наступали)…", - розповів Кличко.

"І запропонував з ним об"єднати зусилля. Ну, ми бачимо ті кроки, які він зробив (подав заяву на отримання документів для реєстрації кандидатом у мери)", - зазначив Кличко.

На запитання, хто ж саме персонально може стояти за Китеринчуком і подібними кандидатами, Кличко сказав: "Якщо ми відійдемо від логіки чи будемо продовжувати наше спілкування логічно, то в цьому дуже зацікавлений Леонід Черновецький сам".

Водночас, на запитання про те, чи можливо буде домовитися з БЮТ щодо висування єдиного кандидата, Кличко відповів: "Дуже важко сказати, тому що кожна сила розглядає Київ як полігон політичний. По-перше, для того, щоб використовувати його у своїх політичних амбіціях, як майданчик для майбутніх виборів".

"Це процес домовленостей. І ми продовжуємо говорити про ті чи інші питання. Я впевнений в тому, що ми всі зможемо домовитися", - додав він.

"Політика – це великі торги, це набагато складніше, ніж грати в шахи чи в карти. І, можна сказати, що тут така гра в покер. І багато самовисуванців, які мають дуже маленькі шанси, хочуть себе продати чи виторгувати якісь преференції для себе", - зазначив Кличко, додавши на зауваження про те, що він не дуже хоче торгуватися: "Для чого?", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Кличко: "Є лише два кандидати, які можуть конкурувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі