вівторок, 16 вересня 2008 17:42

Ківалов каже, що Ющенко не піде на силовий варіант

Обговорюваний нині сценарій розпуску Президентом парламенту з подальшим оголошенням військового стану в державі не витримує критики. Нардеп фракції ПР Сергій Ківалов заявив в коментарі УНІАН, що йому так здається.

"Згідно Конституції і чинного Закону "Про правовий режим військового стану", без затвердження Верховної Ради, Президент не має права навіть оголосити свій Указ про військовий стан", - аргументував свої сумніви в можливості "силового сценарію" регіонал.

"Протягом двох днів після підписання такого Указу, Верховна Рада без жодного скликання збирається на екстрене засідання, розпускати її заборонено, - нагадав Ківалов. - Якщо ж припустити, що будь-хто спершу навмисно розпустив Верховну Раду, а потім одноосібно оголосив військовий стан і вивів на вулиці війська – це означає, що відбулося збройне повалення конституційного ладу в державі. Україна остаточно втратила б репутацію конституційної демократії – єдине її завоювання за 17 років незалежності. Людина, яка хоч трохи бажає добра своїй державі, на таке не піде", - підсумував регіонал.

Зараз ви читаєте новину «Ківалов каже, що Ющенко не піде на силовий варіант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі