вівторок, 11 січня 2011 12:05

Ківалов інтригує в Адміністрації президента

Ківалов інтригує в Адміністрації президента

Екс-кандидат на посаду міського голови Болграда Одеської області Володимир Качанов упевнений, що Сергій Ківалов, користуючись своїм статусом у корисливих цілях, намагається закріпити на посаді міського голови свого протеже Корольова. Качанов стверджує, що проштовхуючи особистий інтерес, Ківалов плете інтриги в Адміністрації президента, ігнорує вказівки Януковича і маніпулює судами.

Перебуваючи під тиском певних високопоставлених осіб, Вищий адміністративний суд Києва визнав протиправною постанову Центрвиборчкому про перерахунок голосів на трьох виборчих дільницях на місцевих виборах голови міста Болград Одеської області. Там переміг Володимир Качанов. Його основний опонент Володимир Корольов набрав на 30 голосів менше. Але Корольов вирішив добитися перемоги будь-якою ціною і звернувся по допомогу до народного депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова, під тиском якого Адміністративний суд Одеси виніс рішення про залік 14 бюлетенів на користь Корольова.

"Після цього нами було подано скаргу до Центрвиборчкому з підписами 8 членів комісії, - розповідає Качанов. - ЦВК ухвалила рішення про те, що судді порушили закон і не мали права давати розпорядження комісії зараховувати бюлетені. Тоді ж усунули голову комісії, яка ляльководила фальсифікаціями, та її заступника. Також була дана рекомендація перерахувати голоси ".

Абсолютно правомірні дії ЦВК спочатку оскаржуються в Київському апеляційному адміністративному суді, потім - у Вищому адмінсуді Києва. У Болграді кажуть, що Корольов зняв із рахунку близько мільйона гривень і повіз їх до Києва для вирішення питання.

Засідання суду було призначено на 22 грудня об 11 ранку. "А о 10 ранку Ківалов в Адміністрації президента почав займатися шантажем. До суду прийшли його помічники. Один з них кожні 5 хвилин з кимось розмовляв по телефону. Представники ЦВК були вкрай незадоволені таким представництвом сторони. Суд відбувся за 15 хвилин. З дорадчої кімнати судді вийшли вже з готовим рішенням ", - говорить Качанов, -" звичайно ж на користь Ківалова та його підопічного ".

На президентських виборах в 2010 році 91% виборців Болграда голосували за Віктора Януковича. "На цих місцевих виборах громада голосувала за одного кандидата, але їй нав'язали іншого. Боярин Ківалов вирішив: вибори в Одеській області проводити не треба. Достатньо буде мати вихід на нього, заплатити йому певну кількість грошей, і суди приймуть "правильне" рішення ", - пояснює Качанов.

З достовірних джерел стало відомо, що питання мера Болграда піднімалося навіть в Адміністрації президента. На нараді Віктор Янукович поцікавився, як буде розглядатися апеляція. Він висловив чітку позицію, що все повинно бути об'єктивно - по букві закону. "Використовуючи свої "входи-виходи "в Адміністрації президента, Ківалов намагається продавити "болградське" питання без відома Гаранта", - стверджує джерело.

Нагадаємо, що після місцевих виборів, які відбулися 31 жовтня, 5 листопада виборча комісія Болграда прийняла протокол про перемогу на виборах діючого мера Володимира Качанова. Розрив між ним і Корольовим був в 30 голосів. Незабаром Корольов подав позов до Адміністративного суду Одеси про перерахунок голосів. Суд визнав результати виборів правомірними. Однак, Корольов подав другий позов, в Апеляційний адміністративний суд. Суд постановив перерахувати бюлетені і виніс рішення на користь позивача. Після чергового перерахунку стало відомо, що Качанов випереджає опонента вже не на 30, а на 7 бюлетенів. У місті кажуть, що результат перерахунку бюлетенів сфальсифікували і саме для цього місцевим юристам потрібна допомога нардепа Ківалова. У Болграді розуміють, що розв'язка питання багато в чому буде залежати від принциповості позиції Адміністрації президента.

Зараз ви читаєте новину «Ківалов інтригує в Адміністрації президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі