субота, 26 червня 2021 04:20

Китай погрожував Україні заблокувати поставку вакцин - ЗМІ

Китай погрожував Україні заблокувати поставку вакцин - ЗМІ
Китай погрожував Україні. Фото: Європейська правда

Китай тиснув на Україну, щоб вона відмовилася від підтримки заклику до більш пильного контролю за правами людини в західному китайському регіоні Синьцзян, погрожуючи затримати вакцини китайського виробництва Covid-19, призначені для України.

Україна ненадовго приєдналася до заяви понад 40 країн, представленої Канадою на засіданні Ради з прав людини у Женеві, закликаючи Китай дозволити негайний доступ незалежних спостерігачів до Сіньцзяна, повідомили дипломати, передає The Associated Press.

Деякі правозахисні організації заявляють про жорстоке поводження з боку Китаю мусульманських уйгурів та інших людей у регіоні.

"24 червня Україна викреслила своє ім'я зі списку держав, що підтримують, після того, як китайська влада попередила Київ, що вони заблокують заплановану поставку щонайменше 500 000 доз вакцин проти Covid-19 в Україну, якщо це не буде зроблено", – заявили дипломати двох західних країн.

Дипломати говорили на умовах анонімності, оскільки не мали повноважень публічно обговорювати це питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заговорили про можливі військові конфлікти

Україна придбала 1,9 мільйона доз вакцини CoronaVac у китайської компанії Sinovac Biotech.

Зараз ви читаєте новину «Китай погрожував Україні заблокувати поставку вакцин - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі