понеділок, 03 листопада 2014 10:49

Китай не засуджує псевдовибори на Донбасі

Китай не засуджує псевдовибори на Донбасі
Фото: telegraf.com.ua

Офіційний Пекін, який з самого початку конфлікту в Україні уникає давати прямі оцінки того, що відбувається, щодо питання так званих виборів у Донецьку і Луганську, які відбулися минулої неділі, також зайняв "нейтральну" позицію.

"Китай незмінно дотримується позиції невтручання у внутрішні справи інших країн. Ми поважаємо незалежність і територіальну цілісність України", - заявила в понеділок офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн у відповідь на питання про те, чи визнає Китай вибори і як вони, на її думку, можуть позначитися на подальшому розвитку подій в Україні.

"Ми вважаємо, що в обставинах, що склалися, усі сторони мають цінувати стан припинення вогню і шукати можливості для продовження діалогу і консультацій з метою зближення позицій. Ми вважаємо, що потрібно шукати політичне вирішення питання", - сказала вона.

Нагадаємо, що 2 листопада на територіях Донбасу, окупованих терористами, відбулися "вибори" ДНР і ЛНР. ООН, ЄС і США заявили, що не визнають результатів даного "​​волевиявлення". Разом з тим глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва визнає "вибори", які проходять 2 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Китай не засуджує псевдовибори на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі