пʼятниця, 03 вересня 2010 20:11

Китай дасть $700 млн для будівництва парогазової електростанції в Криму

Китай дасть $700 млн для будівництва парогазової електростанції в Криму

Китай має намір інвестувати $700 млн в будівництво парогазової електростанції в Криму, повідомляє в п"ятницю прес-служба президента України.

Цей проект стане другим за величиною сумісним інвестиційним проектом після проекту будівництва швидкісного залізничного сполучення аеропорту "Бориспіль" з Києвом вартістю $1 млрд, йдеться в повідомленні.

У прес-релізі наголошується, що за підсумками державного візиту президента Віктора Януковича Китай готовий інвестувати в інфраструктурні проекти в Україні понад $4 млрд.

Зокрема, Китай збирається надати Україні бурову платформу для видобування вуглеводнів на шельфі вартістю $200 млн в рамках лізингової угоди.

Раніше на цьому тижні міністр палива і енергетики України Юрій Бойко повідомив, що окрім покупки в лізинг у Китаю бурової платформи, країни також обговорюють питання безпосередньої участі китайських нафтогазовидобувних компаній у розробці українського морського шельфу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Китай дасть $700 млн для будівництва парогазової електростанції в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі