вівторок, 11 жовтня 2022 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Кислиця закликав вигнати РФ з ООН після ракетної атаки на Україну 10 жовтня

Кислиця закликав вигнати РФ з ООН після ракетної атаки на Україну 10 жовтня
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця відкрито назвав РФ державою-терористом після масового ракетного обстрілу 10 жовтня. Фото: facebook.com/sergiy.grau

На екстреному засіданні Генеральної Асамблеї ООН постійний представник України Сергій Кислиця засудив РФ як країну-терориста і закликав виключити її з ООН.

За словами українського постпреда, Росія знову довела, що є державою-терористом, яку необхідно стримувати та блокувати всіма доступними методами, йдеться в стенограмі виступу Кислиці в Facebook.

"У пропоновану міжнародну організацію не повинні бути прийняті нації, які сповідують доктрини агресії та війни, які схильні підривати або знищувати порядок правового миру у світі" – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помста гряде: українці за 6 годин задонатили на безпілотники 100 мільйонів гривень

Кислиця нагадав, що Росія 10 жовтня атакувала Київ і багато інших міст України, випустивши по них десятки ракет. Під ударом опинилися об'єкти енергетики, житлові будинки, школи та університети, музеї та перехрестя в густонаселених містах. Росія – країна-терорист, яка масово вбиває українців.

Також Кислиця поставив знак рівності між Росією і гітлерівським Третім Рейхом, зазначивши, що Путін намагається повернути світ у 1930-і, коли Гітлер знищував цілі нації, використовуючи інструменти військового вторгнення і фейкових референдумів. Зараз в ООН є вибір – відновити свій авторитет, вигнавши Росію, або остаточно розвалитися.

10 жовтня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по більш як 20 населених пунктах в Україні, завдали понад 84 ракетних і авіаційних ударів. Росіяни обстріляли 12 областей. 14 людей було вбито ракетами, ще 97 поранено.

Від ракетних ударів у Києві загинули п'ятеро людей, постраждали 45 житлових будинків. Пошкоджено 11 об'єктів важливої інфраструктури. Серед загиблих – полковник Національної поліції, який потрапив в епіцентр вибуху.

Зараз ви читаєте новину «Кислиця закликав вигнати РФ з ООН після ракетної атаки на Україну 10 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі