середа, 26 травня 2010 18:22

Кисельов запропонував Раді відмінити визначення Голодомору як геноциду

Кисельов запропонував Раді відмінити визначення Голодомору як геноциду

Верховній Раді пропонують скасувати визначення Голодомору 1932-33 років як геноциду.

Відповідний проект змін до закону "Про Голодомор 1932 - 1933 років в Україні" Василь Кисельов зареєстрував у Верховній Раді, повідомляє сайт парламенту.

"Відповідно до першої статті цього закону Голодомор 1932-1933 був визнаний геноцидом українського народу. Зазначений закон став компромісом політичних сил країни і не має правового обґрунтування", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

"У квітні 2010 ПАРЄ розглянула безпрецедентну людську катастрофу в СРСР у 1932-1933 рр. У своїй резолюції ПАРЄ відзначила: "Існуючий у Радянському Союзі тоталітарний сталінський режим призвів до жахливих порушень прав людини, позбавивши при цьому мільйони людей їхнього права на життя", - зазначив депутат.

"У цій резолюції не міститься визначення голодомору як геноциду українців чи будь-якої іншої нації, що проживали на території колишнього СРСР", - наголошується у повідомленні.

Документом пропонується викласти статтю 1 закону про Голодомор в такій редакції: "Голодомор 1932-1933 років в Україні є злочином тоталітарного режиму, трагедією українського народу".

Зараз ви читаєте новину «Кисельов запропонував Раді відмінити визначення Голодомору як геноциду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі