вівторок, 27 листопада 2007 16:07

Кириленко за введення імперативного мандата

Лідер партії "Народний Союз Наша Україна" В"ячеслав Кириленко виступає за введення на деякий період часу імперативного мандата для депутатів Верховної Ради.

Про це він заявив, виступаючи на політраді партії.

"Хоча питання введення імперативного мандата не є європейською нормою, відсутність цієї норми хоча б на перехідний період не дає нам реальних механізмів вирішити питання, коли 65 членів фракції за створення демократичної коаліції, а 7 - робить неможливих рішення 65", - сказав Кириленко.

З його слів, ситуація в якій опинилася НСНУ, зараз вимагає застосування саме таких механізмів для її розв"язання.

Водночас, він сумнівається в тому, що представники НСНУ, які не підписали коаліційну угоду із блоком Юлії Тимошенко, будуть виконувати рішення політради й з"їзду партії.

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин також виступає за законодавче закріплення імперативного мандата (заборони депутатам здійснювати переходи між фракціями) як тимчасову необхідність.

Президент Віктор Ющенко підкреслює необхідність введення імперативного мандата для депутатів Верховної Ради.

Кандидат у депутати Верховної Ради від Партії регіонів Борис Колесников прогнозує, що парламент не прийме законопроект, що передбачає введення імперативного мандата, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Кириленко за введення імперативного мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі