понеділок, 31 січня 2011 08:18

Кириленко розповів, що Янукович готовий віддати Москві

Кириленко розповів, що Янукович готовий віддати Москві

Лідер партії "За Україну!", народний депутат В'ячеслав Кириленко заявив, що нинішній уряд України готовий все віддати Росії – від української мови до газотранспортної системи.

Зокрема, виступаючи перед учасниками мітингу на станції Крути, політик відзначив, що Віктору Януковичу та Миколі Азарову мало визнавати соборність України та бій під Крутами. Він нагадав про їхні попередні вчинки.

"Севастополь віддали. Сказали, що газ буде за копійки людям, ніколи не підвищиться, а ціна на нього зростає з кожним днем. Газотранспортну систему віддають. Крейсер "Україна" хотіли нібито продати, тепер Росія каже, що забере наш крейсер безкоштовно, бо "то ж металобрухт". Закон про мову внесли, яким хочуть знищити українську. І внесли його від президентської фракції і не відкликають, попри свої запевнення, що вони нібито захищають і розвивають українську мову", - уточнив Кириленко.

На його думку, "гріш ціна таким запевненням – коли однією рукою це робиться, а іншою в українців забирається все, що здобуто за 20 років новітньої незалежності".

"Така політика вже призвела до того, що у Москві закривають все українське. Чомусь не робили цього в минулому. А тепер коли прийшли великі друзі Кремля до влади у Києві, у Москві закривають Бібліотеку української літератури, Автономію українців, Об'єднання українців в Росії. І це лише початок", - вважає парламентарій.

Натомість, за його словами, російська влада "хоче створити ручні, кишенькові, керовані організації, де і книжки української не буде".

"Але така політика людьми відразу бачиться, і  вона нами поборюється. І ми будемо стояти проти неї стільки, скільки буде сил", - запевнив Кириленко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кириленко розповів, що Янукович готовий віддати Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі