вівторок, 27 листопада 2007 13:39

Кириленко: "Без демкоаліції нас чекає доля НДП і СДПУ(о)"

Кириленко: "Без демкоаліції нас чекає доля НДП і СДПУ(о)"
Лідер НСНУ В"ячеслав Кириленко вважає, що партія приречена на політичну смерть в разі, якщо не буде створена демократична коаліція.

"Зайве коментувати, як підірвали довіру до блоку і президента кілька наших колег, які відмовились підписати коаліційну угоду... і перейшли до фази агітації за широку коаліцію", - сказав він на політраді партії у вівторок.

"Можна програти вибори і бути в опозиції. Але виграти вибори і віддати Україну кланам – це нам виборці не пробачать", - зазначив він.

"Якщо не станеться демократичної коаліції, нас чекає доля НДП і СДПУ(о). А плани створити єдину партію будуть поховані", - наголосив лідер партії.

Крім того, за його словами, в результаті в Україні створиться двопартійна система у складі Партії регіонів та БЮТ "з усіма невтішними наслідками" для НСНУ.

"Це залежить від того, чи вчинять наші колеги як Мороз минулого року, перекресливши перспективи коаліції, а в нашому випадку ще й перспективи блоку", - заявив він.

"Ми маємо створити коаліцію. І не так важливо, скільки голосів в неї буде. Важливо які, закони вона ухвалюватиме і як працюватиме уряд. Це дасть нам можливість сформувати пропрезидентську партію, яка буде підтримувати Віктора Ющенка на наступних виборах", - наголосив Кириленко.

Він також зауважив, що не можна звинувачувати його та інших представників блоку у невдалих переговорах з БЮТ. Після того, як блок отримав 50% в уряді, всю місцеву вертикаль влади і силовиків, набравши на виборах лише 14%, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко: "Без демкоаліції нас чекає доля НДП і СДПУ(о)"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі