середа, 02 лютого 2011 13:56

Кириленко попередив Януковича про релігійну напругу

Кириленко попередив Януковича про релігійну напругу

Лідер партії "За Україну!" і народний депутат В'ячеслав Кириленко вимагає від влади припинити політичні репресії і наступ на українську церкву. Про це він сказав, виступаючи у ВР.

Як повідомила прес-служба "За Україну!", Кириленко зазначив, що перш ніж проводити національний "круглий стіл", про який говорить президент Янукович, треба "припинити політичні репресії і припинити наступ на українську церкву".

Кириленко нагадав, що депутати трьох фракцій уже збирали підписи на знак протесту щодо переслідування УПЦ КП. За його словами, зараз відбувається повторний збір підписів, окрім того є неодноразові звернення вірян УПЦ КП, патріарха Філарета щодо необхідності якнайшвидшої зустрічі очільників київського патріархату з президентом Януковичем та його зустрічі із Всеукраїнською радою церков.

"На жаль, відповіді і досі немає", - додав нардеп.

"Це вкрай делікатне питання, невирішення якого може призвести до надзвичайної суспільної напруги. Якщо буде продовжена політика переслідування УПЦ КП, про жодне порозуміння і консолідацію у суспільстві не може бути й мови", - резюмував опозиціонер.

Нагадаємо, раніше патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив про намір влади ліквідувати цю церкву до червня.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко попередив Януковича про релігійну напругу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі