четвер, 18 грудня 2008 08:29

Кириленко не хоче, щоб Тимошенко призначала нового голову НУ-НС

Колишній лідер фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко не вважає за можливе рішення про позбавлення мандатів депутатів НУ-НС, які підписали коаліційну угоду.

Про це він сказав у середу ввечері в ефірі 5 каналу.

На питання, чи може бути позбавлення депутатського мандату членів НУ-НС, які підписали коаліційну угоду, Кириленко відповів: "З юридичної точки зору, на мою думку, цього бути не може".

"Законодавство і Конституція цього не дозволяє. Тобто якщо це буде, то це буде швидше політичне рішення, але я також далекий від думки про ефективність таких рішень", - сказав він.

Крім того, відповідаючи на питання про обрання нового лідера фракції, Кириленко сказав: "Я би не хотів, щоб нового керівника фракції призначав БЮТ і Юлія Тимошенко особисто".

"На жаль такі тривожні симптоми є, і тоді це буде означати, що фракція не самостійна у своїй діяльності", - заявив Кириленко.

"Це спроба поставити під удар єдину демократичну партію, щоб цих демократів, патріотів в парламенті в консолідованому вигляді взагалі не було", - додав він.

Щодо розколу партії, то Кириленко зауважив, що там є багато течій, і "кількість людей, які можуть ухвалювати рішення, виходячи з принципів, на яких обрані, є невеликою, і це спричинило детонацію".

"Але я думаю, ситуацію можна ще полагодити і якась нова якість має постати, яка згуртує патріотичне середовище", - зазначив він.

"В нашій фракції і раніше було розходження думок 50% на 50%, але зараз просто трохи змінилась диспозиція на користь іншої ідеї", - відповів Кириленко на питання, як далі голосуватиме фракція. При цьому він зауважив, що кожен закон як і раніше буде вивчатися окремо, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко не хоче, щоб Тимошенко призначала нового голову НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі