понеділок, 23 липня 2007 09:58

Кириленко назвав джерела фінансування соцініціатив Ющенка

Голова ради партії Наша Україна В"ячеслав Кириленко назвав чотири джерела фінансування соціальних ініціатив, запропонованих Президентом і блоком Наша Україна – Народна самооборона.

За його словами, для забезпечення соціальних виплат, у першу чергу, потрібно перерозподілити бюджетні витрати "з відверто лобістських проектів".

Також, на думку лідера НУ, приватизація державного майна має проходити тільки справедливо, "а не так, як це було з кампанією Луганськтепловоз".

Третє джерело, переконаний Кириленко, з"явиться, якщо всі соціальні виплати будуть проголошені разом з комплексом економічних змін, направлених на детінізацію економіки. Внаслідок чого буде збільшений фактичний фонд заробітної плати, а, отже, і відрахування до Держбюджету.

Крім того, за словами Кириленка, збільшення соціальних виплат лягатиме не на держбюджет, а на Пенсійний і Страховий фонди. За рахунок цих фондів і можливе збільшення виплати матерям із народження дитини, а також допомога багатодітним сім"ям.

Кириленко висловив упевненість у тому, що нинішні базові показники ВВП дозволяють забезпечити реалізацію всіх дев"яти президентських ініціатив протягом наступного року.

22 червня 2007 року президент Ющенко заявив, що наполягатиме на впровадженні з 1 січня 2008 року соціальних ініціатив глави держави.

Вони передбачають, зокрема, збільшення розміру пенсії на 35% за рахунок підвищення коефіцієнта трудового стажу з 1% до 1,35%, а також встановлення мінімальної заробітної плати у розмірі 500 гривень.

За матеріалами РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Кириленко назвав джерела фінансування соцініціатив Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі