четвер, 11 грудня 2008 14:06

Кириленко каже, що портфелі НУ-НС не цікавлять

Лідер фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко заявляє, що його політична сила не розглядатиме кадрові пропозиції до підписання тексту коаліційної угоди між НУ-НС, БЮТ і Блоком Литвина.

Про це він сказав на брифінгу у четвер. На питання, чи претендує НУ-НС на Міністерство економіки і Міністерсво фінансів, Кириленко відповів:

"У нас немає жодних пропозицій на ці посади. Ми не будемо розглядати жодних кадрових питань, поки не буде підписано коаліційної угоди".

"У випадку, коли вона буде підписана, безумовно, тоді на порядок денний можуть бути поставлені якісь кадрові питання. Але для нас головне – не прізвища, а в який спосіб буде модернізовано політику чинного Кабінету міністрів", - додав він.

При цьому Кириленко зазначив, що при цьому НУ-НС цікавить в першу чергу ефективність економічних реформ.

"Якщо якийсь міністр в уряді взагалі не розуміє, що таке реформи і для чого вони потрібні, боїться їх або чекає команду згори, то ясно, що такий міністр може і не затримуватися в уряді і можна пошукати професіонала, який буде готовий взяти на себе відповідальність за проведення непопулярних реформ", - сказав він.

При цьому Кириленко вкотре наголосив, що зараз не можна говорити про існування коаліції у складі НУ-НС, БЮТ і Блок Литвина.

"Коаліції станом на зараз не існує. Але вона може бути утворена, коли буде підписаний текст коаліційіної угоди", - сказав він, додавши, що "коаліційна угода може бути підписана коли завгодно", як тільки буде готовий "прийнятний для всіх текст".

На думку Кириленка, текст коаліційної угоди має містити "політичні принципи, які є спільними для трьох політичних сил".

"І тому ми працюємо у компромісному напрямку для того, щоб знайти ті ключові позиції, які є спільними для трьох політичних сил, які оголосили про намір створити коаліцію", - сказав він.

При цьому Кириленко наголосив, що НУ-НС не висуває майбутнім партнерам по коаліції "завідомо неприйнятні принципи".

"Ми маємо лише ті пропозиції, які цілком можуть бути взяті до уваги іншими партнерами. Ці пропозиції торкаються в основному економічного сектора – податків, спрощення дозвільної системи, економічних реформ та інших делікатних питань, які нібито всіма підтримуються, але ніхто не має політичної волі для їх реалізації", - сказав він.

"Зараз ідуть переговори щодо остаточного тексту коаліційної угоди. Група переговорників від нас працює разом з представниками двох інших фракцій. Ми робимо все для того, щоб прийнятний для трьох політичних сил текст коаліційної угоди було запропоновано", - додав Кириленко.

На питання, як довго можуть тривати такі переговори, він відповів:

"Я би хотів, щоб вони тривали максимально недовго. Робота рухається достатніми темпами, навіть швидшими, ніж ми думали", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко каже, що портфелі НУ-НС не цікавлять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі