пʼятниця, 01 червня 2007 13:34

Киргизстан може увійти до конфедерації з Росією

Лідер Об"єднаного опозиційного фронту "За гідне майбутнє Киргизстана" Фелікс Кулов заявив, що винесе на обговорення Другого Народного зібрання громадян Киргизстана питання зі створення міждержавного союзу Киргизької Республіки і Російської Федерації на принципах конфедерації за умови збереження державності та національного суверенітету.

"Громадяни Киргизстана, які проживають і працюють в Росії, укріплюючи економіку Росії, допомагають своїм землякам тут, - сказав колишній прем"єр-міністр уряду Киргизії. - Таким чином, не на словах, а на ділі люди проголосували "ногами" за союз з Росією. Залишилося це якимось чином оформити".

За словами Кулова, результатом такого союзу будуть єдиний бюджет, єдина митна політика, єдиний економічний простір і, можливо, єдина валюта і парламент.

Для того, щоб реалізувати вказану ініціативу, опозиціонери з метою скликання Всенародного референдуму для голосування з даного питання мають намір почати збір 300 тисяч підписів, повідомляє газета "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Киргизстан може увійти до конфедерації з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі