вівторок, 27 травня 2008 18:28

Кінах заявляє про крах демкоаліції

Президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах вважає, що поразка блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" (НУНС) на виборах депутатів Київської міської ради однозначно довела, що коаліції парламентської більшості не під силу вирішувати актуальні соціально-економічні проблеми і брати на себе відповідальність за Україну.

Як повідомили в прес-службі УСПП, А.Кінах відзначив: "Можна скільки завгодно говорити про здатність коаліції забезпечувати управління країною, але коли народ довів повну відсутність підтримки її базової складової - блоку НУНС, це стає просто небезпечним".

Політик переконаний, що до такого підсумку призвели дії за рамками правового поля, "безпрецедентна підміна системної високопрофесійної роботи з соціально-економічного розвитку країни і розвитку демократичного суспільства примітивною політичною кон"юнктурою, боротьбою за сфери впливу, посади і портфелі, нагнітанням протистояння і постійною ескалацією політичної війни". "У результаті, колись популярна політична сила отримала те, що заслужила. Кияни розібралися в тому, що є відповідальними діями, а що - їх імітацією, і висловили недовір"я", - підкреслив народний депутат.

На думку А.Кінаха, найскладнішою помилкою НУНС буде продовження дій у напрямі поглиблення протистояння і політичної безвідповідальності, спроба за всяку ціну отримати реванш: "Втягування країни в нові позачергові вибори, прогнозами про яких зараз заповнений інформаційний простір, слід розцінювати як повністю тупиковий шлях. Влада дуже заборгувала народу, і ради його спокою і гідного життя повинна зосередити політичну волю і відповідально домовитися про переформатування коаліції. Постійний економічний розвиток, виклики, пов"язані зі вступом у СОТ, проблемами енергозабезпечення і продовольства, добробут і гідний рівень життя і тому подібне - ось для вирішення яких завдань люди обирають політиків у владу. Саме їх слід невідкладно виконувати".

Нагадаємо, раніше Голова Комітету ВР України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко висловив думку, що поразка НУНС на виборах київського мера полягає в тому, що політики виявилися неадекватними і не врахували ситуацію в Києві, де люди розчаровані і не задоволені місцевою владою.

Позачергові вибори столичної влади відбулися 25 травня, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «Кінах заявляє про крах демкоаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі