середа, 21 березня 2007 09:14

Кінах стане міністром економіки замість Макухи

Кінах стане міністром економіки замість Макухи

Кабінет міністрів пропонує призначити голову комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони, члена фракції блоку "Наша Україна" Анатолія Кінаха міністром економіки, звільнивши з цієї посади Володимира Макуху.

Відповідні проекти постанов зареєстровані у Верховній Раді пізно ввечері у вівторок і опубліковані на її веб-сайті в середу.

У вівторок прем"єр Віктор Янукович звернувся до Кінаха з пропозицією працювати разом в уряді.

Лідер вхідної в блок "Наша Україна" Партії промисловців і підприємців Кінах - другий номер виборчого списку блоку.

На момент парламентських виборів був секретарем Ради національної безпеки й оборони (з 27 вересня 2005 року).

До цього, з лютого 2005 року, обіймав посаду першого віце-прем"єра. Після виборів надав перевагу роботі у виконавчій владі.

Народився 4 серпня 1954 року. За освітою - інженер-суднобудівник.

З липня 1995 року по вересень 1996 року обіймав посаду віце-прем"єра з питань промислової політики, протягом чотирьох місяців у 1999 році - перший віце-прем"єр.

З 1998 року - депутат Верховної Ради (фракція НДП), президент УСПП із 1996 року, очолює Партію промисловців і підприємців з лютого 2000 року.

У травні 2001 року був призначений на посаду прем"єр-міністра, яку обіймав до 16 листопада 2002 року. Потім цю посаду зайняв Віктор Янукович.

У 2004 році балотувався на посаду президента, однак набрав у першому турі 0,93% голосів виборців і не вийшов у другий тур. Далі в президентській кампанії підтримував нинішнього президента Віктора Ющенко, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Кінах стане міністром економіки замість Макухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі