четвер, 17 січня 2013 15:17

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кілька нардепів досі не можуть вилетіти з Києва до Тимошенко

Кілька нардепів досі не можуть вилетіти з Києва до Тимошенко
Андрій Павловський разом із Кожем'якіним та Забзалюком застрягли в "Жулянах". Фото: byut.com.ua

Народні депутати не можуть виїхати до Харкова, аби підтримати екс-прем'єра Юлію Тимошенко та жінок-депутатів, які оголосили акцію солідарності з лідером опозиції.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від "Батьківщини" Андрій Павловський.

Він наголосив, що кілька народних депутатів з 8 години ранку чекають у київському аеропорту "Жуляни" на літак до Харкова, однак рейс затримується.

"Якщо не буде можливості вилетіти літаком, то є інші види транспорту, - наголосив нардеп. - Так, деякі депутати вже туди поїхали. В аеропорту поки зі мною ще чекають Кожемякін та Забзалюк".

За словами Павловського, парламентарі мають намір підтримати Тимошенко та ще трьох депутатів, які з учорашнього вечора перебувають у лікарні "Укрзалізниці" - Олександру Кужель, Ларису Денісову та Тетяну Слюз.

"Ми хочемо, перш за все, підтримати Тимошенко, а також підтримати тих жінок депутатів - Кужель, Денісову, Слюз - які вже більше доби знаходяться разом із Юлією Володимирівною і відмовляються виходити з того приміщення, де її утримують у знак солідарності з її вимогами щодо умов поводження з ув'язненою жінкою, лідером опозиції", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітинг прихильників та противників Тимошенко під лікарнею мирно розійшовся

Водночас, нардеп розповів, що приєднатися до протесту вже буде проблематично, оскільки до лікарні "зганяють" молодиків кримінальної зовнішності.

"Там вже "допа з гепою" нагнали пів Беркуту. Логіка тих молодиків кримінальної зовнішності важка. Думаю, що там без силового протистояння не обійдеться", - наголосив він.

За інформацією депутатів, які наразі перебувають у Харкові, до лікарні за вказівкою Добкіна та Кернеса вже підвезли близько 200 осіб "характерної зовнішності з усією Харківської області".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жіночий десант" ігнорує прохання залишити лікарню Тимошенко

Як повідомлялося, 8 січня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

16 січня народні депутати від об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Людмила Денисова приїхали на короткострокове побачення з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в харківську ЦКБ № 5. Вони повідомили, що головна мета їхнього візиту - підтримка Тимошенко, однак пізніше заявили, що приєднуються до акції громадянської непокори екс-прем'єра і будуть разом з нею до тих пір, поки її вимоги не будуть виконані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тюремники не можуть припинити відеоспостереження за Тимошенко, бо відповідають за неї головою" - експерт

Вдень до лікарні зійшлися як прихильники, так і противники Тимошенко, однак наразі більшість протестувальників з обох сторін вже розійшлися.

Зараз ви читаєте новину «Кілька нардепів досі не можуть вилетіти з Києва до Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі