пʼятниця, 16 квітня 2021 17:16

Килимник брав участь у втручанні до американських виборів

Килимник брав участь у втручанні до американських виборів
Килимник передавав інформацію російській розвідці. Фото: BBC

Костянтин Килимник, який певний час очолював передвиборчий штаб Дональда Трампа перед президентськими виборами 2016 року, передавав дані російській розвідці.

Раніше американське слідство встановило, що Килимник отримував внутрішні дані кампанії, зокрема щодо опитувань громадської думки та виборчої стратегії, але інформація про те, що він робив з даними, не надавалась, повідомляє Міністерство фінансів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не агенти 007: 80 російських дипломатів в Італії погоріли на шпигунстві

Килимник є серед 32 фізичних та юридичних осіб, щодо яких Міністерство фінансів США запровадили санкції за втручання до американських виборів.

Американське відомство назвало Килимника російським та українським політичним консультантом, а також відомим агентом російської розвідки, "який втілював операції з впливу від їхнього імені".

Також Килимник намагався просувати інформацію, що Україна, а не Росія, втручалась до виборів США 2016 року, і намагався допомогти колишньому президенту України Віктору Януковичу, який перебуває під санкціями.

"За вказівкою Януковича, Килимник прагнув втілити план із повернення Януковича до влади в Україні", - повідомляє Міністерство.

Комітет з розвідки Сенату США опублікував останню, п'яту частину доповіді, присвяченого підсумкам проведеного сенаторами трирічного розслідування про можливе втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Килимник брав участь у втручанні до американських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі