середа, 15 липня 2020 12:25

Керує Мендель і вирішує за телеефіри. З'явилися нові подробиці про політтехнолога Банкової

Керує Мендель і вирішує за телеефіри. З'явилися нові подробиці про політтехнолога Банкової
Технолог працює в ОП з весни. Фото: Facebook-сторінка Подоляка.

Політтехнолог Михайло Подоляк відтиснув заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка від впливу на медіа.

Подоляк почав курувати пресслужбу Офісу, налагодив відносини з прессекретаркою президента Володимира Зеленського Юлією Мендель та займається змінами структури інформаційного департаменту ОП, пише з посиланням на власні джерела "Українська правда".

"Кирило завжди був цінним тим, що саме він дзвонить на канали, домовляється про ефіри, про спікерів. Коли треба, організовує хороший сюжет для президента або просить щось не показувати. Зараз він показово відійшов убік, аби Міша вдарився у цю штангу", – розповідає один з депутатів "Слуги народу".

"У нас все працює так само. Іра Побєдоносцева дзвонить, домовляється. Юлія Палійчук (працює у пресслужбі партії "Слуга народу") займається цим теж. Є низка людей, які цим займаються", – розповідає сам Подоляк.

Його колеги в ОП не під запис скаржаться, що радник Єрмака має звичку неочікувано змінювати свої вказівки, чим підставляє згаданих людей, які комунікують з телеканалами.

"Він Побєдоносцеву кілька разів реально підставляв. За кілька годин до ефіру Міша може дати вказівку поміняти спікерів. Наприклад, каже подзвонити на "Україну" попросити поставити гостем Саакашвілі. А там вже Порошенко запрошений. "ТРКшники" кажуть: "у нас вже давно анонси, що Порошенко буде, він же не прийде, якщо буде Міхо, ви ж не попереджали". І все одно Ірі Міша каже: "Ні, продавлюй". Тому канали на нас злі, це правда", – каже джерело, що співпрацює з Офісом президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Єрмака дорікнув Сенцову у невдячності - мережі розгнівалися

Крім цього, Подоляк намагається готувати до телеефірів народних депутатів. Раніше інформаційною синхронізацією депутатів та міністрів займався все той же Тимошенко.

"Михайло запрошує нашу фракцію на брифування перед "Правом на владу" чи "Свободою слова". Знаю, що Верещук від нього не виходить, часто буває у нього", – каже одна з депутаток "Слуги народу".

"Я інколи можу попросити уточнити якісь смислові речі – якщо депутат іде на ефір, то не має розповідати якісь дурниці. Він має розуміти елементи державної політики в цьому питанні. Писати "темники" зараз може хіба якийсь ідіот, який застряг у 92-му чи 94-му. Зараз простіше тих же депутатів зібрати і, якщо нам треба, промодерувати якусь тему, сісти і проговорити її. Щоб вони розуміли мотивацію у цій темі. Інакше це буде виглядати убого", – каже Подоляк.

Політтехнолог - близький до керівника ОП Андрія Єрмака, який станом на сьогодні є чи не найближчою людиною для Зеленського.

Михайло Подоляк з'явився в Офісі президента у квітні після скандалу з "плівками" Єрмака. Він працює з різними "кризами" в інформаційній політиці.

За президентства Віктора Януковича як політичний консультант брав участь у пресконференції адвокатів "регіонала" Юрія Іванющенка, якого ЗМІ часто називали "Юрою Єнакіївським". Захищав його репутацію, пише ЗМІ.

2015-го консультував кандидата в мери Києва Сергія Думчева і його партію "Рух за реформи".

Зараз ви читаєте новину «Керує Мендель і вирішує за телеефіри. З'явилися нові подробиці про політтехнолога Банкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі