середа, 02 липня 2008 20:04

Кернес вирішив, що Луценко його недолюблює

Секретар Харківської міськради, тимчасовий виконувач обов"язків міського голови Геннадій Кернес вважає незаконним і неконституційним виклик його до Головного слідчого управління МВС України.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на офіційний сайт Харківської міськради.

Також Кернес звинуватив мiнiстра внутрiшнiх справ Юрія Луценка у поширенні недостовірної iнформацiї про його причетність до протиправних дій.

"При цьому Луценко використовує недостовiрну iнформацiю осіб, зацікавлених в дискредитації мене як посадової особи представницького органу територіальної громади", - зауважив секретар міськради.

"Протягом останніх рокiв Луценко публічно висловлює відносно мене вирази, що за своїм змiстом доводять не тiльки його особисту неприязнiсть до мне, але й намагання позбавитися особи, яка його критикує за неспроможнiсть навести порядок в органах внутрiшнiх справ, i насамперед, у лавах Харкiвської міліції", – додав Кернес.

"Такi дiї я розцінюю не iнакше як використання мiнiстром внутрiшнiх справ Луценком своїх службових повноважень для розправи зі мною", – заявив секретар міськради.

"У справi, по якiй мене викликають до Києва, я вже давав слідчому детальнi свідчення про вiдомi менi обставини. В подальшому я готовий дати свідчення слiдчому для встановлення об"єктивної істини і вiдповiсти на всi без винятку запитання, що виникнуть у слідства", – додав Кернес.

Він також зазначив, що перепони для проведення його допиту "з питань, якi з"ясовуються досудовим слідством" у Харкові відсутні.

Крім того, Кернес закликав слiдчого Головного слiдчого управлiння України при провадженні досудового слiдства у кримiнальнiй справі, де він фігурує, "дотримуватися вимог кримінально-процесуального законодавства".

Як відомо, 1 липня група працівників харківської міліції впродовж кількох годин перебувала в приміщенні Харківської міськради біля кабінету Кернеса, щоб вручити йому повістку до слідчого.

Сам Кернес, який зараз виконує обов"язки міського голови Харкова, а також керівник юридичного департаменту міськради заявили про незаконність дій міліції.

Водночас Міністерство внутрішніх справ заявляє, що міліція може застосувати примусовий привід щодо Кернеса у разі його ухиляння від явки до слідчого для надання свідчень у кримінальній справі про наркоторгівлю в Харківській області, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Кернес вирішив, що Луценко його недолюблює». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі