середа, 28 листопада 2007 11:40

Керівника "Хрещатика" звільнили через розлюченого "регіонала"

Керівник муніципальної газети "Хрещатик" Денис Жарких вважає визнання його профнепридатним особистою розправою з боку голови комісії Київради з питань культури та інформполітики Олександра Прогнімака.

Про це йдеться у статті "Я не віддам газету хаму", повідомляє Телекритика.

За словами Жарких, причиною конфлікту стала публікація "Хрещатиком" статті "Портрет донецького киянина на тлі конфіскованої нерухомості", в якій містились критичні зауваження на адресу депутата.

Після публікації "регіонал" звернувся до київського мера Леоніда Черновецького з претензіями, а згодом зажадав від Жарких публікації спростування у формі, неприйнятній для друкованого видання.

"Я, звісно, не надрукував нічого, оскільки редакція не зобов"язана відповідати на такі туманні та принизливі послання. Може, всій редакції ще й на коліна стати перед паном Прогнімаком і благати в нього вибачення?", - запитав Жаркіх.

"Якщо є неправдива інформація, нехай напише, яка саме й у чому вона полягає", - додав в. о. головного редактора "Хрещатика".

За його словами, на засіданні комісії Київради, яке відбулося 26 листопада, Прогнімак ображав його й погрожував, а також звинуватив у фальсифікації тексту того самого спростування, який керівник "Хрещатика" пред"явив депутатам.

На засіданні комісії Жарких визнав, що в газети є проблеми, але пояснив це тим, що до його призначення в.о. головного редактора "Хрещатик" перебував у жахливому стані. До кінця жовтня газетою керував Павло Карайченцев.

За словами Жарких, із рішенням комісії його не ознайомили, і члени комісії, окрім самого Прогнімака, погодились із тим, що за результатами роботи протягом місяця профпридатність керівника оцінювати некоректно.

У рішенні комісії, яке було оприлюднене 27 листопада, професійно непридатними визнані також в.о. головного редактора газети "Вечірній Київ" Роман Костриця та газети "Українська столиця" Петро Щербина.

Такими їх визнали через те, що вже близько півтора роки керівники муніципальних ЗМІ не надають комісії концепції розвитку газет та бюджетні запити на потреби своїх видань на 2008 рік.

Комісія рекомендувала міському голові звільнити трьох керівників комунальних ЗМІ.


За матеріалами: Телекритика, Українська правда.



Зараз ви читаєте новину «Керівника "Хрещатика" звільнили через розлюченого "регіонала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі