четвер, 14 січня 2021 10:22

Керівник угорського МЗС їде в Україну: про що домовлятимуться

Керівник угорського МЗС їде в Україну: про що домовлятимуться
Попередньо відомо, що приїзд має відбутися в останній тиждень січня, коли у США вже зміниться влада. Фото: pixabay

Через серйозну кризу у відносинах України та Угорщини очільники міністерств закордонних справ обох країн домовились про зустріч у Києві.

Голова угорського МЗС Петер Сійярто має приїхати в Україну до кінця січня, повідомив очільник МЗС України Дмитро Кулеба, передає "Європейська правда".

"Угорщина для нас - важливий партнер і близький сусід. Сусіди, буває, сваряться, але потім мають миритися, бо залишаються сусідами. Тому ми домовилися, що наприкінці січня мій колега Петер Сійярто відвідає Київ для обговорення ситуації у двосторонніх відносинах і шляхів розв'язання проблем на основі принципу взаємної поваги", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Угорщини вимагає місію ОБСЄ на Закарпатті

Попередньо відомо, що приїзд має відбутися в останній тиждень січня, коли в США вже зміниться влада. Можливо, це не буде офіційне засідання міжурядової комісії, як було раніше. Зараз же йдеться про персональний візит угорського міністра, щоб знайти вихід з кризи.

Ініціативу для приїзду проявила Угорщина. Утім, запрошення надійшло від України.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час засідання Ради Європейського союзу поскаржився на Україну. Скарги стосувалися ситуації з угорським національною меншиною на Закарпатті, у Twitter розповів кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, який працює в Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Керівник угорського МЗС їде в Україну: про що домовлятимуться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі