Ексклюзиви
неділя, 22 липня 2012 18:53

Керівник Кримського Меджлісу Джемілєв несподівано попросив про відставку

Керівник Кримського Меджлісу Джемілєв несподівано попросив про відставку
Меджлісу доручено також до 12 серпня прийняти рішення "про консолідовану позицію кримських татар" на виборах. Фото: spravedlivosti.net.ua

Незмінний лідер кримсько-татарського Меджлісу Мустафа Джемілєв попросив внести до порядку денного сесії Курултаю питання про його переобрання.

На з'їзді вирішували, на бік якої політичної сили кримські татари стануть на парламентських виборах, йдеться в сюжеті ТСН.

Під стінами будівлі, де відбувався з'їзд, зібралося кілька десятків людей. Вони пікетували захід з вимогами підтримати нинішню владну партію. У цей час Джемілєв і запропонував наступного лідера обрати до виборів, а не після, щоб уже нового очільника кримських татар включити у список підтримуваної партії.

"Питання про висування кандидатури в депутати ВР і керівника Меджлісу треба вирішувати одночасно, тому що дуже хотілося б, аби новообраний голова був одночасно депутатом ВР", - пояснив Джемілєв.

Водночас Курултай не зміг визначитися стосовно симпатій на майбутніх виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер кримських татар просить Європу закрити в'їзд Симоненку

"Переговори і консультації Меджлісу кримськотатарського народу з національно-демократичними силами України з питань майбутніх виборів свідчать про відмінності у підходах до представництва кримських татар у парламенті країни. Відповідно, в термін до початку виборчого процесу належить провести ще ряд консультацій, за результатами яких можливим буде прийняття рішення про консолідовану позицію кримських татар на виборах 28 жовтня", - ідеться в підсумковій постанові з'їзду.

Курултай доручив Меджлісу продовжити переговори і консультації "з позицій включення представників кримських татар у гарантовану частину виборчого списку та обов'язкового узгодження кандидатур, висунутих в одномандатних виборчих округах по Криму".

Меджлісу доручено також до 12 серпня прийняти рішення "про консолідовану позицію кримських татар" на виборах і "забезпечити його виконання усіма органами національного самоврядування кримських татар".

Питання щодо зміни керівництва Меджлісу поки що не коментується.

Зараз ви читаєте новину «Керівник Кримського Меджлісу Джемілєв несподівано попросив про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути