середа, 03 листопада 2010 17:10

Керівництво ICTV не давало наказу вирізати пародію на Януковича?

Керівництво ICTV не давало наказу вирізати пародію на Януковича?

Пародію на президента Віктора Януковича побоялося пустити в ефір керівництво програми "Велика різниця", яка транслюється на ICTV.

"В цьому випадку не варто шукати цензури з Адміністрації. Це, швидше, виглядає, як самоцензура, перестрахування", - сказав Gazeta.ua секретар комітету з питань свободи слова та інформації, народний депутат від НУ-НС Юрій Стець.

За його словами, керівництво програми боїться негативної реакції збоку менеджменту каналу та влади.

"Не було команди з центру. Це не схоже на цензуру з центру, яка є в останні місяці. Наприклад, нещодавно на "Інтері" 95 квартал показав сюжет про Януковича з вінком. Він набагато гумористичніший і показує недолугість президента. Але цей матеріал вийшов на каналі, який належить Хорошковському і який все погане про Януковича відсіює. Тому це банальна спроба перестрахуватися, щоб потім не було проблем. Але якщо ці дії будуть повторюватися, то це вже буде цензура", - зазначив він.

За словами Стеця, через те, що ролик вирізали з ефіру, тепер його побачить ще більше людей.

"Цього ролика вже не буде в ефірі. Але те, що український глядач його побачить - це факт. В інтернеті відео за день подивилися більше двох мільйонів людей. На каналі його би побачила менша кількість людей. А тепер навпаки він розійдеться дуже швидко. Ефект буде вражаючим", - наголосив нардеп.

Як відомо, на російському Першому каналі в розважальній програмі "Велика різниця" показали сюжет, де Віктора Януковича представляють у ролі "Віктора Всемогутнього" та глузують з його президентських повноважень. В Україні цей випуск програми вийшов 30 жовтня, але ролик з Януковичем вирізали. Відео було пародією на фільм "Брюс Всемогутній", головну роль у якому зіграв Джим Керрі.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво ICTV не давало наказу вирізати пародію на Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі