середа, 08 вересня 2010 15:45

Кендзьор радить запорізьким депутатам перейменувати область на Сталінську

Кендзьор радить запорізьким депутатам перейменувати область на Сталінську

Народний депутат із фракції НУ-НС Ярослав Кендзьор вважає, що Запорізька обласна рада не мала права присвоювати російській мові статус регіональної.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я з цього рішення можу тільки сумно іронізувати. Тому що обласна рада лізе не в свою компетенцію. Я не думаю, що депутати Запорізької облради настільки тупі й безграмотні, що не знають своїх повноважень згідно закону про місцеве самоврядування. Там написано, які проблеми вони мають вирішувати", - зауважив депутат.

"Але вони приймають, знаючи, що це абсолютно незаконне і неконституційне рішення. Для того, щоб продемонструвати свою тупу відданість проросійським антиукраїнським силам. Я би порадив тим депутатам, щоб не ганьбити славну запорізьку вольницю, своїм рішенням перейменувати Запорізьку область на область імені Сталіна. Там як раз і пам"ятник йому є", - наголосив Кендзьор.

Він також переконаний, що Верховна рада може дослухатись до звернення Запорізької облради і в повному обсязі імплементувати Європейську хартію регіональних мов, мов меншин.

"Бо в Верховній Раді є потрібна кількість голосів, щоб приймати такі рішення. Але говорити про Європейську хартію регіональних мов в їх контексті – це демонструвати невігластво. Адже вона стосується мов народів, які вимирають. Російська мова до цієї хартії не має ніякого відношення. Тому що у неї є своя держава. Так що вимирання цій мові не загрозу. Тут іде елементарна політична спекуляція", - пояснив "нунсівець".

Нагадаємо, 8 вересня на сесії Запорізька обласна рада присвоїла російській мові статус регіональної на території області. Крім цього депутати вирішили звернутися до Верховної ради із пропозицією в повному обсязі імплементувати Європейську хартію регіональних мов, мов меншин.

Зараз ви читаєте новину «Кендзьор радить запорізьким депутатам перейменувати область на Сталінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі