середа, 16 квітня 2008 11:36

Катеринчук вважає, що Балога лізе не у свої справи

Депутат від "НУ-НС", кандидат у мери Києва Микола Катеринчук вважає, що глава секретаріату президента Віктор Балога усіляко домагається, щоб "його кандидат від Банкової" Віталій Кличко пройшов у першому турі виборів київського міського голови.

Пор це він заявив в ефірі Радіо "Свобода" у вівторок ввечері, коментуючи останні заяви Балоги, зокрема, щодо незгоди проводити вибори мера столиці в два тури.

"Перш за все я не знаю такого політика, як Балога. Це голова секретаріату президента, це функціонер в адміністрації президента", - сказав Катеринчук, реагуючи на слова Балоги про те, що політики, які відносять себе до демократичного табору під проводом президента, мали б не виголошувати ініціативи які розходяться з позицією президента.

"По-друге, вже глава секретаріату казав, що він підтримує одного з кандидатів, тобто кандидата в мери Кличка. Тому цілком природно, що він намагається взяти на себе відповідальність, щоб його кандидат від Банкової пройшов у першому турі, і думає, що його високий рейтинг, який зараз показують, дозволяє це зробити", - наголосив депутат.

На зауваження про те, що глава секретаріату президента висловлює позицію глави держави, Катеринчук відповів: "Я коли почую позицію президента, тоді реагуватиму на позицію президента. Сьогодні це не позиція президента, а людини, яка підписала цю заяву".

"Я з повагою відношуся до цієї людини, але я думаю, що політики мають займатися політикою, а люди, які мають адмініструванням займатися, мають займатися адмініструванням", - сказав депутат.

"Я з великою повагою відношуся до людей, які вживають слово "демократія", але під проводом президента бути демократом, думаю, дуже легко. А ви спробуйте бути справжнім демократом без будь-якого проводу і мати позицію завжди", - додав Катеринчук.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчук вважає, що Балога лізе не у свої справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі